Kemisk peeling

Med kemiska peelingar kan man effektivt förbättra synliga och djupare problem i huden. Behandlingen är optimal för dig som önskar en rejäl huduppfräschning, minimera linjer och rynkor, dämpa pigmenteringar, acne, lindra rosacea och solskadad hud.


Hur går behandlingen till?
Vid en kemisk peeling penslar vi på en peeling (olika syror) som avlägsnar det yttersta lagret av döda hudceller vilket leder till ökad stimulering av de underliggande friska hudcellerna. Peelingen kan ge en stickande lite brännande känsla och verkar några minuter beroende på hudtyp och peeling. Efter behandling kan du uppleva en torrhet i huden vilket är fullt normalt och på dag 3-4 kan du få en mer eller mindre fjällning.

För att få så bra resultat som möjligt av din behandling rekommenderar vi att du använder anvisade produkter för att få så bra effekt av din behandlingen som möjligt.

Du bör inte använda produkter med syror i eller använda någon annan peeling om du valt att göra en kur med kemisk peeling.
Efter en kemisk peeling är det viktigt att undvika solen. Du bör därför använda en hög solskyddsfaktor de första månaderna efteråt.

Behandlingen görs oftast som en kur om 3-6 ggr för bästa resultat men de flesta peels kan även utföras som enstaka behandling för en mer uppfräschande och hudföryngrande känsla.
Vi inleder varje behandling med en konsultation, kollar hudtyp och ev kontraindikationer. Vi förbehåller oss att ändra vald peeeling om vi anser att den inte passar dig.GLOW PEEL
En mjöljksyra peeling som passar dig som vill få en fantastisk lyster och välmående hud. Passar en hud med fina linjer, ojämnheter eller dig som vill ha en ordentlig uppfräshning.


COLLAGEN & VITAMIN C PEEL

Collagen & Vitamin C Peel behandlar de flesta ålderstecken på huden.
Peelingen passar dig med mogen hud i behov att återuppbyggnad, fukt och fyllighet.


PHYTIC ACID & ACTIZYME  PEEL
Denna peeling är utmärkt för hud med grov struktur, acne, fet hud, solskadad hud, hyperpigmenterad hud fina linjer och rynkor.ZINK & PEPSIDES PEEL

Denna peeling är optimal för behandling för dig med acne och ärr som uppstått av acneinflammationer i huden.
Zinc PCA ger fukt till huden samt reglerar talgproduktionen är antioxidant och stärker hudens eget immunförsvar, den jobbar tillsammans med Vitamin A för att reparera och läka huden. Tillsammans med ett peptidcomplex ger denna peeling snabbare läkning, ökad cellförnyelse och anti age egenskaper.

Perfekt behandling vid acne, ärr, eksem, rosacea, psoriasis, epidermal hyperplasi, fet hud, solskador, hyperpigmentering fina linjer och rynkor.Resultat 2 veckor efter en kemisk peeling.

Kemisk peeling passar de flesta, men det finns några saker som påverkar.

– Avstå om du är gravid eller ammar.
– Akne medicin (Accacutan). Du måste vänta 4-6 månader efter avslutad behandling.
– Antibiotika. Du måste vänta 4 veckor efter avslutad behandling.
– Avstå om du har en autoimmun sjukdom eller hepatit.
– Avstå om du har pågående herpes.
– Avstå om du har öppen eller skadad hud.
– Avstå om du är solbränd (solbrun går bra).
– Avstå om du har lasrat eller vaxat de senaste 2 veckorna.
– Avstå om du har en tendens att bilda keloidärr. Större benägenhet hos personer med mörk hy.

Medicalia

Medicalias hudvårdsprodukter är dermatologist testade, passar hypoallergen hud dvs. känslig och fuktfattig hud produkterna är inte irriterande. Medicalia är en extremt resultatorienterad serie som mottagits med stort erkännande i branschen. Bästa resultatet får kunden när dom  kombinerar hudvårds produkterna  hemma med  kemiska peeling-kurer på kliniken.

Bli grön – Naturen

De mest kraftfulla ingredienserna i hudvård kommer från den säkraste källan – naturen. Medicalia hudvårdsprodukter förenar de finaste naturliga botaniska ingredienserna med avancerade leveranssystem för maximal absorption och verkligen extra ordinära resultat.

Miljövänligt

Att skydda jorden och upprätthålla en affinitet en samhörighet med naturen och dess värdefulla resurser är en integrerad del av Medicalias filosofi.  Återvinningsbara och biologiskt nedbryt bara förpackningar bekräftar vårt engagemang. Medicalia strävar efter minskat kolavtryck och stöder stolt miljöskydd.