Plasmapen PLAXEL +

Plasma Pen Plaxel plus är en revolutionerande teknologi som nu gör det möjligt att strama upp slapp hud både i ansiktet och på kroppen, utan kirurgi eller injektioner!

Den nya penna ger inte mörka prickar, har snabbare läkning och bättre resultat.


Behandlingen stramar till, lyfter och jämnar ut huden. tex:
- Arga rynkan
- Hamsterpåsar
- Kråksparkar

- Mungipor/marionettlinje

- Hals
- Påsar under ögonen
- Hängande ögonlock


Behandlingen är helt ytlig, dvs man sticker aldrig hål eller jobbar inuti huden.

Pennan har en spets som konverterar ström till en elektrostatisk impuls. när spetsen kommer nära huden skapas en syre-kvävemix som avger en blixt av plasma ljus. Det öppnas en mikrokanal och värmen från plasmablixten gör att överflödig vätska ångas ut ur huden, vilket resulterar i en omedelbar åtstramning.

Den ytliga ”skadan” som uppstår stimulerar hudens förnyelse av fibro blaster, som är en viktig del i hudens självläkning och kollagenproduktion. Efter behandlingen kan det uppstå en lätt rodnad och ljusa små skorpor bildas dagen efter som försvinner efter 5-7 dagar.


Hur många behandlingar behövs?
Resultatet varierar från individ till individ. Faktorer som ålder, hud typ, behandlingsarean och kvaliteten på huden avgör vilket resultat man får. Har man redan en relativ fast hy men känner att huden börjar tappa sin elasticitet brukar det räcka med en behandling men annars kan vanligtvis behövas 2 till 4 behandlingar för att uppnå ett bra resultat.Efter behandlingen:

Under de första timmarna efter behandlingen är det vanligt att uppleva en stickande och brännande känsla vilket är helt normalt.

Om det behandlande området är svullet går det bra att kyla ner med en kylpåse (finns att köpa på apotek) eller ispåse, tänk dock på att isen inte får ha direkt kontakt med huden då det kan medföra risk för köldskada, ha en handduk emellan.

Det är normalt att huden runt ögat känns svullet, stram och torr dagarna efter behandlingen.

Ibland kan ögonen rinna lite om det är ögonen som behandlats.

Du kan återgå till jobb och andra aktiviteter dagen efter även om du kan uppleva svullnad och rodnad under de första 2-3 dagarna. (undvik smink på 2 dagar)

Trots att man kan se resultat direkt efter behandlingen så kan det ta upp till 12 veckor innan man ser det slutgiltiga resultatet.

Behövs ytterligare behandling så gör detta efter 6-8 veckor när huden är helt läkt.


Behandlingen är inte lämplig för dig som har/är:
Gravid / Ammar

Diabetes

Inflammatoriska hudsjukdomar eller hudinfektioner så som

Herpes, Acne, Utslag, Nässelfeber eller psoriasis i eller runt området som ska behandlas.

Hepatit, Autoimmun sjukdom så som Reumatoid artit eller HIV

Epilepsi, Pacemaker eller Cancer

Allergier eller biverkningar vid lokalbedövning

Asperin, Antiinflammatorisk medicin, Kortison eller antikoagulatia (medicin för att minska blodets koaguleringsförmåga) eller Omega 3 (ha ett uppehåll på 2 veckor)

Om du haft Keloidbildning eller Hypertrofisk ärrbildning

Mörka hudtyper 5 och 6, med viss försiktighet på hudton 4

Tillstånd som påverkar sårläkning tex lymfatiska sjukdomar

BB Glow med järnoxider