Medicinsk laser


Laserbehandling som används i samband med medicinsk massage, är en effektiv behandlingsmetod vid tex inflammationer och akuta/kroniska tillstånd, ex seninflammation, slemsäcksinflammation, muskelbristning/spänningar, plantar fasciit (hälsporre), artros, musarm, tennisarmbåge mm. Laserbehandling används för att reducera smärta och inflammation och är ett sätt att främja läkningen. Vanliga problemområden är muskelsenor och muskelfästen.  Behandlingarna kombineras med massage.


20 min 420:- | 30 min 550:- | 45 min 695:- | 60 min 850:-Hur fungerar laserljuset?

Vid behandling med medicinsk laser tränger det unika, välordnade laserljuset ner i vävnaden och vidare in i cellens inre. Belysningen och energiupptaget i cellens kraftstation mitokondrien, sätter igång en kedja av händelser som är gynnsamma för olika besvär i rörelseorganen.

Behandling med laser minskar smärta, inflammation och främjar läkning på cellnivå. Vävnadsskador läker mycket fort med laserbehandling. Det bryter inflammationsprocessen på ett överlägset sätt utan biverkningar. Dessutom är behandlingen smärtfri och utan rapporterade skador. Du kan behandla dig med laser även om du har utbytta leder, inplantat, pacemaker, inopererade stag, plattor etc.


Behandling

När vi arbetar med laserterapi bör man räkna med flera kortare täta behandlingar. Räkna med att det kan vara 2-3 behandlingar per vecka under en sammanhängande period av 2-4 veckor. Efter detta utvärderas resultatet och eventuell uppföljning med glesare intervaller följer på detta.
Vid nybesöket när vi undersökt dig, får du en individuell plan.
Vi har för detta ändamål även hyrlaser att erbjuda för behandling hemma.

Det är viktigt att följa sin behandlingsplan för att uppnå långvarig effekt.

 

Vad händer efter behandlingen?

Precis som vid andra manuella behandlingsmetoder reagerar kroppen ibland efteråt, vilket i laserns fall är ett tecken på att behandlingen haft effekt. Reaktionen uppstår oftast inom 24 timmar och följande kan uppträda:

 • Tillfällig eller bestående smärtlindring
 • Tillfälligt ökad trötthet och ibland förbättrad sömn, oftast orsakad av smärtlindring och muskelavslappning
 • Övergående värkreaktion, oftast orsakad av att läkningsprocesser sätts igång
 • Vid behandling av fullt frisk och normal vävnad märker man inga reaktioner alls

 

 

Medicinsk Laser för hemmabruk!

Vi har även laserapparatur Mid Care speciellt utformad för behandling i hemmet, både för uthyrning och till försäljning.

De är tillverkade av svenska Irradia, som med sin expertis på medicinsktekniska produkter och över 30 års erfarenhet, bygger stabila produkter med mycket hög prestanda.

Hembehandling med laser är bra vid olika diagnoser där du behöver behandla dig enbart med laserterapi under en längre period, kanske efter eller parallellt med sedvanlig behandling. Om du bor långt bort eller har svårt att ta dig till kliniken själv är hembehandling ett utmärkt alternativ.

Medicinsk laser är klart effektivaste metoden på marknaden för att minska inflammation, läka/reparera skador och minska smärta och svullnader. Utan någon biverkan!


Hyra först och kanske köpa sen?

Om du hyr laser och sedan bestämmer du dig för att köpa loss den, får dra av 50 % rabatt av hyreskostnaden. (Gäller vid köp inom 3 månader.)

 

Prisexempel hyra av Mid Care:

Hyra inklusive individuell behandlingsinstruktion.

1 vecka:  850:-

2 veckor: 1.100:-

3 veckor: 1.400:-

4 veckor: 1.600:-

 

Att alltid ha tillgång till sin egen laser är bra t ex.

 • Vid kroniska, långvariga besvär
 • Då du bor långt från kliniken
 • När många i familjen sportar
 • Vissa sjukdomstillstånd som olika reumatiska sjukdomar, fingerledsartrit/artros, fibromyalgi. Bechterews, Parkinson, osv.
 • För hästägare, hundägare, kattägare som vill hjälpa sina kära älsklingar att må bra.
 • Om du har svårläkta sår
 • För elitidrottare som ofta får skador
 • Elitmotionärer av samma anledning